Om Broen
Hvem kan få plads på Broen
Vi tager imod unge, fra 16 år og opefter, som enten har en medfødt eller erhvervet kognitiv funktionsnedsættelse. Eksempelvis indenfor:
- Autismespektrumforstyrrelser
- Nedsat psykisk funktionsevne
- Opmærksomhedsforstyrrelser
- Tilknytnings- og kontaktforstyrrelser
- Komorbiditet
Har den unge dertil en lettere nedsat fysisk funktionsevne, er de velkomne på Broen. Dog er der trapper både udenfor og indendørs, som man skal kunne klare uden personhjælp.
Broens matrikler
Broen består af to matrikler: Hellerupvej og Gladsaxevej, der organisatorisk er sammenhængende.
Vi ser os selv som en samlet enhed og samarbejder tæt vedrørende drift, ledelse og socialfaglig indsats. Derfor kan I forvente samme helhedsorienterede kvalitet, uanset hvilken matrikel borgeren skal bo på.
Broen er et døgnbemandet bosted, med en sovende nattevagt. De unge bor på eget værelse, dør om dør, og de er 2-3 om at dele et større badeværelse med brusebad og toilet. Vi har stort fælleskøkken, man benytter ud fra sin dagsstruktur. Vi motiverer til at til/afmelde sig fællesspisning i spisestuen de dage, det passer.
En støttende ramme til at opnå højere selvstændighed
Medarbejderne har et højt fokus på overgangen til et trygt og selvstændigt voksenliv. Den metodiske tilgang på
Broen tager afsæt i en neuropædagogisk forståelsesramme med grundlæggende viden om hjernens funktion, og hvordan medfødte eller erhvervede hjerneskader påvirker indlæring og udvikling af sociale kompetencer.
Vi arbejder med en positiv anerkendende tilgang, hvor samspillet mellem den unge og medarbejdere, udgør en
vigtig del af den unges læringsproces og udvikling.
Vi tilbyder et bomiljø, hvor struktur, forudsigelighed og kompleksitetsreduktion er grundparametre for at vi understøtter den unges udvikling.
Vi imødekommer den unges særlige behov med specialpædagogisk viden om udviklingsforstyrrelser og anvender det til at støtte til trivsel.
Arbejdet med udvikling og trivsel
Nedenfor kan du læse mere om vores arbejde med udvikling og trivsel.