Gå til hoved indhold

Barnets Lov § 43.1.6

Broen et et socialpædagogisk botilbud, der er godkendt under Barnets Lov § 43.1.6 . Vi tager imod unge fra 16 år og op i forbindelse med anbringelse.

Hvad er Barnets Lov 43.1.6.

Barnets Lov § 43.1.6 er en paragraf, der dækker over anbringelse af børn og unge. Det dækker over anbringelse en række forskellige steder såsom:

  • ​I almene plejefamilier
  • I forstærkede plejefamilier
  • I specialiserede plejefamilier
  • I netværksplejefamilier
  • På opholdssteder
  • Egne værelser, kollegier eller kollegielignende børne- og ungehjem
  • Børne - og ungehjem jf. stk. 3
  • Pladser på efterskoler, frie fagskoler og frie grundskoler med kostafdeling

Stk. 2 Det er en betingelse for, at der kan træffes afgørelse om støtteophold til eller anbringelse af børn og unge efter § 32, stk. 1, nr. 7§ 46, stk. 1, eller § 47, stk. 1, i denne lov eller efter § 19, stk. 1, i lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet på et anbringelsessted, at anbringelsesstedet er godkendt efter § 58, stk. 1, eller § 65, stk. 1, i denne lov eller efter § 5 i lov om socialtilsyn.

Stk. 3 Børne- og ungehjem kan oprettes og drives som døgninstitutioner, herunder delvis lukkede døgninstitutioner, delvis lukkede afdelinger på døgninstitutioner, sikrede døgninstitutioner og særligt sikrede afdelinger, eller som opholdssteder for børn og unge.

Stk. 4 Døgninstitutioner efter stk. 3 kan oprettes og drives af kommuner, jf. § 12, eller af regioner, jf. § 13, stk. 1, nr. 2 og 3, og § 13, stk. 6, eller som selvejende institutioner, som kommunalbestyrelsen eller regionsrådet indgår driftsaftale med.

Broens pædagogiske praksis

Det pædagogiske arbejde hos os sigter mod at give de unge optimale forudsætninger for at udforske deres egne ressourcer og udvikle de nødvendige færdigheder i overgangen fra ungdomsliv til voksenliv.

​Vi tager altid afsæt i den unges individuelle og nuværende funktionsniveau, og vi tilrettelægger en konkret indsats ud fra den unges ressourcer, kompetencer, historik og potentialer.

​Vi udvikler den unge i færdigheder inden for almindelig daglig levevis, kaldet ADL, samtidig med at vi også har et stort fokus på at sikre sociale og følelsesmæssige trygge udviklingsrammer.​

I vores midlertidige tilbud har vi derfor et stort fokus på at sikre, at hver enkelt beboer får den rette hjælp og støtte, der skal til for at vedkommende kan udvikle sig og frigøre kompetencer både fysisk, mentalt og socialt.

​Vi har to afdelinger i henholdsvis Hellerup og Dyssegård, hvor vi på hver afdeling har plads til ni borgere.

Mål, vision og værdier

Pædagogisk praksis